Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Slottsstaden

Västra Kristinelundsvägen 33C, Malmö
Pris: 2 495 000 kr eller enligt ök
Avgift: 4 382 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV. Avgiftshöjnng 2-3% /år
Boarea: 78,3 m²
Rum: 3 st
Våning: 1.00 av 3
Pris/m²: 31 865 kr
Hiss: Nej
Energiklass: F
Energiprestanda: 184 kWh/m²/år
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Visa planlösning

3a Slottsstaden

Mkt fin genomgående 3a en halv trappa upp. Nytt kök och nytt helkaklat badrum. Fiskbensparkett och släta vita väggar. 2 sovrum med gott om förvaring.

Välkommen till denna välplanerade trerummare en halv trappa upp mitt bland Slottsstadens levande kvarter. Våningen med tre vädersträck är ljus och genomgående, med fiskbensparkett i vardagsrummet och totalrenoverat kök och badrum. Här är det lugnt och otrafikerat eftersom huset ligger på en återvändsgränd alldeles vid Rönneholmsparken och nära till havet.

Porträtt av Mitzi Frändevi
Mitzi Frändevi
Reg Fastighetsmäklare

T: 0708151900
M: mitzi@mitzimaklare.se
Visa planlösning

Interiör

Rumsfördelningen på 78 kvadrat erbjuder två sovrum med plats för dubbelsäng och med inbyggda garderober. Väggarna som går i genomgående vitt i hela våningen blev nymålade 2018. Det generöst tilltagna vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp har plats för både större soffgrupp och matbord för 8-10 personer. Köket som vetter in mot gården är rymligt och smakfullt renoverat med induktionshäll (Electrolux 2019) och nya vitvaror (Electrolux 2019) i rostfritt stål. Hallen är stor och inbjudande med god förvaring och erbjuder en vacker vy över lägenhetens samtliga rum. Badrummet som blev totalrenoverat i samband med förenings stambyte 2016 rymmer både tvättmaskin (Electrolux 2016) och handdukstork. Det är bara att flytta in!

Byggnad

Byggår: 1948 Slutfördes 1949
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme
TV: Kabel-TV (Grundpaket) ingår i avgiften
Bredband: Ingår i avgiften

Förening

Namn: Brf Kristinehus
Allmänt om föreningen: Brf Kristinehus bildades redan 1948 i samband med att föreningens hus stod färdigt 1949. Verksamheten omfattar förvaltning av 1 bostadshus med adresserna Västra Kristinelundsvägen 33 A-C. I byggnaden finns 31 lägenheter, samtliga upplåtna som bostadsrätte
Parkering/garage: Föreningen har ett garage med garageplatser. Tillämpar kö. På gatan är det boendeparkering. För mer information besök www. malmo.se/boendeparkering
Renoveringar: Utförda arbeten:
1980-1990 Tilläggsisolering av fasad. Ny fasadklädnad i tegel.
1993 Byte av vattenstammar
1993 - Byte av fönster
1993 - Balkonger
1997-98 - Takomläggning
2002 - Trädgård
2004 - Byte av elstammar
2004 - Installation av säkerhetsdörrar
2011 - Balkonger
2011 - Tvättstuga/Torkrum
2012 - Nytt låssystem
2016 - Uppfräschning av allmänna utrymmen i källaren (ommålning källarväggar)
2016 - Byte av avloppsstammar samt renovering av samtliga badrum
2016 - Byte av tappvattenstammar
2016 - Nya entrédörrar
2018 - Renovering av huskropp där trappuppgångar har målats. Skorstenar renoverats och all belysning i
gemensamma utrymmen är bytt till Led.
2019 - Nytt torkskåp i tvättstuga.

Framtida underhåll
Värmeväxlaren ska bytas. Nytt Torkskåp ska sättas in i Tvättstugan.
Inga större planerade underhåll. Föreningen följer en underhållsplan upprättad av Riksbyggen

Närområde

Allmänt

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden. Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel, omfattande utbud av lunchrestauranger och inte minst skyskrapshöga restaurang Översten med sin unika utsikt över staden.